Hoe het werkt

honden runner

 

Ik zorg voor fysieke en verfrissende runs voor je hond in Zwolle en omstreken. In principe kan ik een dogrun overal doen in de stad. Soms ga ik naar een extra mooie locatie zoals een run aan de Wythmener Plas. In de meeste gevallen kijk ik naar de directe omgeving van de hond. Mijn werkgebied ligt voornamelijk in Zwolle en 10km erbuiten.

Het welzijn van je hond en de gezondheid staan daarbij hoog in het vaandel. Dogrunner zorgt voor een uitgelaten hond die daarnaast lichamelijk heerlijk is uitgedaagd. Dit levert vrolijke, vitale en tevreden honden op.
Je hond zal je dankbaar zijn voor elke keer dat je de Dogrunner langs laat komen!

Na een eerste run/intake sessie besluiten we samen wat jouw hond nodig heeft of wat je eigen specifieke wensen zijn. Hierna stellen we een programma op waarbij we eerst de hond gaan trainen in het hardlopen. We bouwen zo rustig aan het uithoudingsvermogen op. Ook kijk ik natuurlijk naar het specifieke ras of type hond.  Daarnaast werk ik samen met verschillende specialisten zoals bijvoorbeeld een dierenfysiotherapeut.

Elke run start met een warming-up en eindigt met een cooling down.

De hele run wordt vastgelegd met GPS zodat je thuis goed kunt zien hoe je hond zich ontwikkelt.

Online houd ik een verslag bij die je kunt nalezen. Ook de afstanden houd ik bij zodat je precies weet hoeveel er gelopen is, of het tijd is voor een rustdag voor je hond of andere specifieke informatie.

Fietsen

De gewone runs wissel ik af met runs naast de fiets. Natuurlijk alleen als het past bij het ras, de conditie en jouw wensen als eigenaar. Door de runs af te wisselen met fietsen zorg je ervoor dat de runs leuk blijven voor de hond door de afwisseling en kun je meerdere typen van training combineren, wat de conditie van je hond ten goede komt. Lees hier meer over hoe ik fietsen inzet tijdens de hondenruns. 

Vragen stellen of een afspraak maken kan hier: